Ministerul Finantelor a aprobat ajutoare de stat pentru 2 companii din Arges! Cate locuri de munca vor crea

0
557

Ministerul Finanţelor a apro­bat în ultimul an ajutoare de stat de 436 mil. lei (98 mil. euro) pentru nouă proiecte de investiţii cu o valoare totală de un miliard de lei care ar urma să genereze 3.332 locuri de muncă.
Proiectele se află în patru regiuni ale ţării – Sud Muntenia, Nord-Vest, Centru şi Sud-Vest Oltenia.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanţelor, sumele apro­bate vor fi plătite companiilor după realizarea proiectelor de investiţii şi după îndeplinirea obli­gaţiilor legale asumate la apro­barea ajutorului, potrivit jurnalistilor zf.ro.

Potrivit calculelor Fi­nanţelor, aceste proiecte vor genera con­tribuţii directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe şi impozite de aproximativ 547 de milioane de lei (123 mi­lioane de euro).

Printre companiile carora le-au fost aprobate ajutoarele de stat sunt si doua firme din Arges, respectiv:

– Automobile – Dacia SA pentru sectorul de Productie a carasoeriilor pentru autovehicule, fabricarea de remorci si semiremorci: valoarea totala a investitiilor – 85.823 milioane lei, valoarea ajutorului de stat – 42.911 milioane lei, pentru creare a 613 locuri de munca. A fost aprobat ajutorul de stat in luna iulie 2015;

– CER Cleaning Equipment SRL, pentru Fabricarea de aparate electrocasnice: valoarea totala a investitiei 74918 milioane lei, valoarea ajutorului de stat 37459 milioane lei, pentru crearea a 313 locuri de munca. A fost aprobat ajutorul de stat in luna mai 2015.

Pentru perioada 2014-2020 bugetul a planificat să aloce ajutoarelor de stat 2,7 mi­liarde de lei.

LASA UN RASPUNS