Marcel Ciolacu, la sediul modernizat al CJ Arges! Premierul, despre proiectarea și execuția drumului Expres Pitești-Mioveni

0
220

Premierul Marcel Ciolacu a testat, miercuri, la Uzina Dacia din Mioveni, noul Duster (mai multe CITESTE AICI: Guvernul Romaniei si premierul vor folosi un singur brand, Dacia!) și a vizitat sediul Consiliului Județean Argeș, recent modernizat pe fonduri europene.

Am apreciat această vizită, mai ales că nu a fost una de curtoazie, pentru că primul-ministru Marcel Ciolacu a făcut anunțuri importante și, mai ales, a transmis tuturor că Guvernul României este în continuare alături de autoritățile locale în eforturile de modernizare a infrastructurii și de compania de la Mioveni, pentru continuarea dezvoltării care a permis Daciei să devină un brand la nivel internațional“, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Judetean Arges.

De altfel, două dintre temele abordate cu cei din conducerea uzinei au vizat și partea de infrastructură: blocajele rutiere pe ruta Mioveni- Giurgiu și Drumul Expres Pitești- Mioveni.

Președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă, a explicat că, după modernizarea DJ 503 pe fonduri europene, pe zona de Argeș nu mai sunt probleme spre Giurgiu, cu mici excepții în județul Teleorman. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că împreună cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, conducerea Consiliului Județean Argeș va demara, de îndată ce procedurile vor fi încheiate, licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres Pitești-Mioveni, pentru care a fost deja adoptată Tema de Proiectare.
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat și importanța pe care Uzina Dacia o are pentru industria românească, motiv pentru care a dat asigurări de sprijinul și susținerea guvernului pe care îl conduce: “Eu unul am fost impresionat de ceea ce am văzut, de nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare. Nu poți decât să feliciți și managementul şi faptul că concernul Renault continuă să investească pe această platformă industrială. Nu rămâne decât să felicit aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. Vorbim de 150.000 de oameni de această dată și vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10% din exportul României este asigurat de Dacia. Pe această platformă industrială să investește foarte mult și în dezvoltare și în viitor. De fapt, avem și un trecut și un prezent, dar mai ales avem un viitor. Am făcut o promisiune foarte clară prin șeful Cancelariei prim-ministrului, prin Mihai Ghigiu, din acest moment o să avem o echipă de lucru care va lucra și cu echipa de aici și cu echipa de la Craiova, fiindcă este același domeniu de activitate, pentru a închide toate hățișurile legislative și birocratice care în business de obicei costă bani. Orice întârziere de livrare și orice sincopă pe dânșii îi costă bani. Ca să rămână competitivi pe piață și, după cum vedem, nu pe piața românească, pe piața mondială de producători de autovehicule, statul trebuie să stea alături de investitori și să omoare toți acești timpi care, repet, costă bani. Vă mulțumesc foarte mult pentru privilegiul pe care mi l-ați făcut astăzi!“, a subliniat Marcel Ciolacu, premierul Romaniei.

LASA UN RASPUNS