Ludovic Orban, la Pitești: ”Libertatea de exprimare este într-un PERICOL URIAȘ în România”

0
765

Ludovic Orban, la Pitești, de Ziua Mondială a Libertății Presei. Acesta a transmis că, în opinia sa, libertatea de exprimare este într-un pericol uriaș în România. De Ziua Presei, acesta a vorbit despre jurnaliști care nu își fac meseria cum trebuie pentru că ”nu sunt lăsați de patroni”, având în vedere că finanțările în sistemul de presă nu provine exclusiv din publicitate comercială. De asemenea, de ziua jurnaliștilor, Orban a transmis: ”din păcate, calitatea multora celor care au intrat în media a scăzut”, asta alături de… un călduros ”La mulți ani” adresat jurnaliștilor.

După părerea mea libertatea de exprimare este într-un pericol uriaș în România, din cauza faptului că sistemele de finanțare sunt de așa natură încât determină încălcarea libertății jurnalistului care este angajat la o televiziune, ziar, chiar și site de știri. (…) Cunosc foarte mulți jurnaliști care au plecat din presă că nu au putut să își facă meseria. Știu foarte bine cum funcționează finanțările la nivel național.”, a declarat, vineri, la Pitești președintele PNL Ludovic Orban.

Din păcate, de atunci (până în 2004 – 2005), calitatea multora celor care au intrat în media a fost într-o scădere, cel puțin la nivel național, și din cauza aceasta a apărut o mare problemă în privința reflectării vieții publice în România.”, a mai declarat Orban.

LASA UN RASPUNS