Localnicii din Negrași, în SĂRBĂTOARE! Proiect de DEZVOLTARE pentru Poiana Narciselor

0
417

Sărbătoarea Verde de la Negrași s-a desfășurat duminică, 12 mai, într-un cadru festiv, alături de oficialități locale și oameni ai locului care au vrut să se bucure de Poiana Narciselor, dar și de manifestările organizate special de Primăria Negrași pentru acest important eveniment din județul Argeș. Sărbătoarea comunei a ajuns la cea de-a 51-a ediție, iar la Negrași a avut loc o serbare câmpenească autentică, unde primarul Constantin Alexandru i-a îndemnat pe invitați să se bucure de frumusețea narciselor cu care natura a înzestrat pământul Negrașilor. Au participat la festivitatea de deschidere reprezentanți ai autorităților județene, dar și europarlamentarul Gabriela Zoană, argeșeanca de pe lista PSD la alegerile europarlamentare de anul acesta. Zoană a mers și în Poiana Narciselor pentru a admira frumoasele flori care au împânzit câmpia din Negrași. 

Printre cei prezenți îl menționăm și pe Jean Dumitrașcu, directorul Filarmonicii din Pitești și un cunoscut iubitor de frumos. ”Narcisele de la Negrași au vârsta mea… Îmi amintesc cum tata mă ducea în brațe la Negrași. Îmi amintesc ce spectacole dădeam, din partea Școlii Teiu Vale, pe scenă, cu prilejul sărbătorii narciselor.”, a fost mesajul transmis de către acesta, după ce s-a bucurat câteva momente de peisajul mirific din Poiană. 

Primarul comunei ne-a explicat că, de anul acesta, se va axa foarte mult pe dezvoltarea locului după ce ani la rând a avut în desfășurare un proiect de promovare. ”Eu am planuri de viitor pentru această zonă. Din 2019 încerc să fac un proiect pentru dezvoltare. Vreau să amenajez această poiană așa cum trebuie pentru că amenajând-o îi pot da posibilitatea să ajungă la capacitatea ei de 4 hectare. De asemenea vreau să fac niște pasarele pentru ca oamenii să nu mai calce pe ele, să nu le mai rupă, ci doar să le admire.”, ne-a explicat edilul local. 

Ca în fiecare an, s-au acordat și premii, astfel că opt cupluri care au împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani împreună au primit diplome de fidelitate. ”Au fost premiate și 14 cadre didactice care și-au adus aportul la învățământul din comuna noastră, tot persoane aflate la pensie. Este sărbătoarea comunei, care a ajuns la a 51-a ediție, pe lângă Sărbătoarea Narciselor. Oamenii s-au strâns în poiană și au sărbătorit așa cum se cuvine. Poaina Narciselor este minunată. Avem un proiect din 2014 pe această poiană, iar an de an am promovat această minunată poiană a narciselor la toate expozițiile și târgurile unde am fost invitaț, iar anul acesta se termină.”, ne-a declarat primarul Constantin Alexandru.

Au evoluat pe scenă copii talentați ai Școlii Generale ”Petre Badea” Negrași, Grupul Folcloric și Formația de Dansuri Populare ”Doruri de Câmpie” Hârsești, Ansambluri de Călușari de la Hârsești, etc. 

LASA UN RASPUNS