Lecţie de educaţie fiscală pentru elevi

0
173

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, împreună cu cei ai Şcolii Gimnaziale “Matei Basarab” din Piteşti, beneficiind de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, au desfăşurat o acţiune de educaţie fiscală în rândul elevilor de ciclu gimnazial din cadrul acestei instituţii de învăţământ.

Lectia deschisa organizata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala urmăreşte educarea viitorilor contribuabili, prin explicarea în termeni simpli a sistemului de taxe şi transferuri de plăţi, cu scopul creşterii gradului de conformare fiscală.

Acţiunea derulată continuă seria celor desfăşurate în anul 2017 la şcolile gimnaziale nr. 10 Marin Preda, nr. 14 Alexandru Davila şi la Colegiul Economic Maria Teiuleanu, în lunile mai si octombrie 2018, la Şcoala Gimnazială ”Ion Minulescu”, respectiv Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Piteşti, precum si a celei derulate in luna mai 2019 la Scoala Gimnazială „Negru Voda”, aceste întâlniri cu elevii bucurându-se de un real succes.

La întâlnirea organizată au participat din partea AJFP Argeş Lucreţiu-Ioan Tudor, Sef Administraţie, Laura Scărlătescu, manager public şi Anca Banu, purtător de cuvant, iar din partea Şcolii “Matei Basarab” a fost prezent directorul unității, Elena Odă, dar și directorul adjunct Dobre Camelia. De asemenea, din partea ISJ Argeş a participat Sorinel Fusea, Inspector Şcolar General Adjunct.

La lectia deschisa desfasurata de ANAF au participat elevi din clasele a VI-a si a VII-a.
În timpul întâlnirii, elevii au adresat întrebări pe marginea subiectelor discutate, au primit răspunsuri, creându-se un real dialog, întâlnirea dovedindu-se, astfel, benefică pentru elevii interesaţi să afle lucruri noi despre ANAF şi fiscalitatea din România.

LASA UN RASPUNS