Interes crescut pentru universităţile publice ori pentru cele private? Află ce a declarat ministrul Costoiu, dar şi ce a conchis rectorul UPIT

0
416

A crescut cu circa 10% numărul studenţilor la universităţile publice faţă de anul trecut. Potrivit primelor estimări, declară ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Transfer Tehnologic, Mihnea Costoiu, se pare că există o orientare a studenţilor către învăţământul public, în detrimentul facultăţilor private.

A vorbit despre acest lucru şi rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea. „Eu cred că este vorba despre un procent mai mare chiar de 10%. Se observă o atracţie mai mare a studenţilor către instituţiile de învăţământ de stat, arătând că au o mai mare încredere în acestea, că este foarte importantă calitatea învăţământului.”, a spus Didea, specificând faptul că o influenţă a avut-o şi scandalul mediatizat cu Universitatea Spiru Haret.

La toate filalele din ţară, la acest moment, s-au mai înscris circa 1000 de studenţi, iar înainte de scandal numărul acestora ajungea la, nici mai mult nici mai puţin, de 180000 de studenţi înscrişi la facultăţile Universităţii Spiru Haret.

LASA UN RASPUNS