INGROZITOR! Accident de munca! Ce firma de transport este implicata! 2 decese cu tineri de 22 si 26 de ani!

0
1316

Ţinând seama de competenţele inspectorilor de muncă şi de art.5 lit.g din Legea nr.319/2006, prin care se defineşte accidentul de muncă ca vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces , ITM Argeş aduce la cunoştinţă următoarele :

In data de 13.11.2015, orele 19.32 ora României, în Spania, regiunea Burgos, pe drumul naţional A1, pe sensul de mers spre Burgos, la km.265 în oraşul Santa Olalla de Bureba, a avut loc un eveniment mortal de circulaţie în care au fost implicate 5 autovehicule ( 3 tiruri şi două furgonete). Una dintre furgonete, marca Mercedes, cu numărul de înmatriculare Ag 89 GSM, proprietate S.C. Mars Ana Trans 2008 S.R.L., cu sediul în Piteşti, în care se aflau doi conducători auto, a fost prinsă între două tiruri, fiind distrusă în totalitate.
În urma evenimentului, unul dintre şoferi, Nasta Catalin, de 22 ani, necăsătorit, cu domiciliul în sat Gorganu, comuna Călineşti, judeţul Argeş, a decedat pe loc, iar celălalt şofer, Gherghinel Stefănită, de 26 ani, necăsătorit, cu domiciliul în sat Gorganu, comuna Călineşti, judeţul Argeş, a decedat la spitalul de urgenţă Centro de Salud Federico Garcia Lorca din localitatea Burgos, în data de 14.11.2105.
Inspectorii de muncă ai ITM Argeş au comunicat Inspecţiei Muncii evenimentul, începând cercetarea în data de 16.11.2015, pentru stabilirea cauzelor şi imprejurărilor producerii acestuia.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş informează:
– angajatorii au obligaţia de a comunica de îndată orice eveniment care se produce în unitate, iar necomunicarea acestuia se sancţionează cu amendă de la 3.500 lei la 7.000 lei.

LASA UN RASPUNS