În Argeș! O femeie a murit de GRIPĂ

0
3909

În această dimineață, la Spitalului Județean de Urgență Pitești s-a înregistrat decesul unei persoane în cazul căreia a fost confirmat virusul gripal tip AH1. Este vorba despre o femeie, în vârsta de 60 de ani, din comuna Boțești. Aceasta a fost internată pe secția ATI în data de 8 februarie și avea condiții medicale preexistente, se arată într-o informare de presă transmisă de reprezentanții SJU Pitești.

CITEȘTE ȘI: (video) Șefa DSP Argeș, despre cazurile de GRIPĂ din Argeș și decesele înregistrate

Până la acest moment, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 94 de cazuri de gripă, dintre care 40 la adulți și 54 la copii.
Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora. Accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient. În cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute. În secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

LASA UN RASPUNS