În această seară! Un DELICIU! Așteptați la Focul lu’ Sumedru cu VIȚEL LA PROȚAP, în Topoloveni

0
2889

La Târgul săptămânal din Topoloveni va avea loc în această seară manifestarea tradițională “FOCUL LU’ SUMEDRU”, obicei etnografic specific zonei Muscelului. Și dupa cum ne-a obișnuit deja, edilul Gheorghiță Boțârcă a avut grijă ca nici în această ediție să nu lipsească vițelul la proțap. Pentru cei care încă nu știu acest amănunt, ”Vițelul la proțap de Topoloveni” este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Ideea i-a venit atunci când a văzut că viţelul preparat în stilul din localitatea lui are mare succes pe oriunde este servit.

Astfel că, joi, dis de dimineață, a început prepararea acestuia, tocmai pentru ca totul să fie perfect spre seară, de Focul lui Sumedru. ”Cel puțin 13 – 14 ore trebuie să îl ținem la proțap pentru a fi preparat așa cum trebuie”, ne-a declarat unul dintre cei care s-au ocupat ca să fie fragedă și bine făcută carnea de vițel, joi seara.

Are câteva ore de când este pus la proțap, l-am scos de dimineață și până în această seară totul va fi perfect”, ne-a declarat și edilul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, în timp ce testa dacă într-adevăr carnea de vițel a început să se facă.

Gheorghiţă Boţârcă e cel mai longeviv primar de oraş din judeţul Argeş, iar sub mandatul său Topoloveniul a primit titulatura de „Centru de Excelenţă, păstrător al tradiţiilor în forma autentică”, conferită de Ministerul Dezvoltării şi Turismului.

În această seară se vor desfășura și concursurile: AURIA DE TOPOLOVENI și ROUA CÎRCINOVULUI, pentru cel mai bun distilat (țuica).

Spectacolul va fi unul pe măsură și vor participa:
Taraful ”Argeșelul” – Clubul Elevilor Topoloveni
Ansamblul folcloric “Ciuleandra” – Topoloveni
Grupul vocal “Haiducii Vlădicii” – Topoloveni
Ansamblul “Călușerii” – com. Rasinari, jud. Sibiu
Ansamblul folcloric “Flori de liliac” – Baicoi – Prahova
Ansamblul “Liviu Dafinescu” – Baia de Fier – jud. Gorj
Ansamblul “Bujorelul” – com. Radomiresti – Olt
Ansamblul “Mugurașul” – Simnicu de Sus – Dolj
Ansamblul “Brădulețul” – Horezu, jud. Valcea
Ansamblul “Muntișor” – Arefu – Arges
Ansamblul “Flori de Măr” – com. Poiana Marului – Brasov
Ansamblul “Dor” – Babeni, jud. Valcea
Ansamblul “Plaiuri Muscelene” – Campulung Muscel
Ansamblul folcloric “Flori de Busuioc” com. Trușesti – Botosani
Fanfara din Vorona – Botosani
Vor cânta: Giulia Voicu; Grațian Bădescu; Ana Maria Iorgulescu; Sebi David.

LASA UN RASPUNS