Guvernul aloca 7.500 de euro pe luna pentru familiile victimelor duse in strainatate. Cati bani da pentru cei spitalizati in tara

0
590

Guvernul da bani atat familiilor care duc victimele in strainatate, cat si celor care isi au ranitii in spitalele din Romania. Mai exact, Guvernul dă 7.500 de euro lunar familiilor victimelor duse în străinătate, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării. Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport.

Rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de euro pe lună, iar banii vor fi daţi pe toată durata spitalizării.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, pentru a discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

De asemenea, luni, la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

 

LASA UN RASPUNS