FOTO. Greva angajaților Direcției de Sport Argeș: ”Salariile nu sunt doar precare, ci chiar UMILITOARE și total demotivante”

0
934

Protest în fața sediului instituției. Începând cu ora 11.00, angajații instituției au fost în grevă japoneză, iar în jurul orei 11.15 aceștia au ieșit în fața sediului pentru a face o fotografie cu fața la instituției și cu spatele la fotografi “pentru a evidenţia poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii la cererile lor”.

Angajații Direcției Județene de Sport Argeș se aliniază la ce se întâmplă la nivel central în cluburile sportive, direcții pentru sport și case de cultură a studenților aflate în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului. Aceștia au protestat luni, sub forma unei greve japoneze, cerând recalcularea drepturilor salariale şi aprobarea unui regulament de sporuri.

Participanţii la protest, membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret din unităţilor teritoriale ale Ministerului Tineretului şi Sportului, spun că iau în calcul, în perioada următoare, declanşarea conflictului colectiv de muncă, precum şi pichetarea MTS şi întreruperea lucrului până când le sunt solicitate cererile.

”Această primă acțiune încearcă să trezească la realitate, pentru că noi astfel încercăm să tragem un semnal de alarmă vizavi de salariile nu doar precare, ci chiar umilitoare și total demotivante din sistem. De exemplu, un consilier superior, cu 10 ani vechime, cu studii superioare, nu câștigă mai mult de 1400 lei pe lună. Nu vom reuși să aducem plus valoare în acest sistem, așa cum toată lumea își dorește, în acest ritm.”, ne-a declarat Adrian Bughiu, director adjunct al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș. 

LASA UN RASPUNS