Femeie ÎMPUȘCATĂ de polițist, în Argeș. S-au tras 6 focuri de armă

0
1129

Femeie împușcată de polițiști, după o urmărire ca în filme. Polițiștii secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au văzut un bărbat, cunoscut ca fiind hoț și că nu posedă permis de circulație. I-au făcut semn să oprească și, ulterior, pentru că nu a oprit mașina, oamenii legii au pornit după autoturism. De asemenea, unul dintre polițiști a tras două focuri de avertisment în plan vertical și încă patru asupra autoturismului. Astfel, a lovit o femeie care se afla în mașină cu bărbatul. Femeia era împușcată în cot. Când a coborât din mașină, s-a observat că femeia sângerează. A fost dusă la spital și internată la secția chirurgie pentru a i se scoate glonțul. Totul s-a întâmplat noaptea trecută.

”În noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, care se aflau în misiune pe raza comunei Bârla, din județul Argeș, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DJ 679, din direcția Bârla către Hârsești. Conducătorul auto nu a oprit la semnal și a continuat deplasarea către comuna Hârsești.

Întrucât existau indicii că bărbatul ar conduce autovehicului sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune. Aceștia au somat din nou conducătorul auto să oprească prin sistemul de amplificare audio al autospecialei.

După efectuarea somațiilor legale, pentru imobilizarea autovehiculului, unul dintre polițiști a executat două focuri de avertisment în plan vertical și încă patru asupra autoturismului.

Focurile de armă au fost executate într-o zonă fără locuințe situată între comunele Bârla și Hârsești.

Autoturismul a fost oprit pe raza comunei Hârsești, iar conducătorul auto imobilizat.

După imobilizarea conducătorului auto, polițiștii au constatat că o femeie de 31 de ani, pasageră în autoturism prezenta o leziune, aparent ușoară.

Aceștia au solicitat intervenția ambulanței și au luat măsuri de prim ajutor până la sosirea acesteia. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Argeș.

Conducătorului auto i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile.

Documentele de verificare a modului de intervenție întocmite cu ocazia cercetărilor vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

LASA UN RASPUNS