Federația Sanitas nu renunță la calendarul de proteste! Solicita o majorare cu 20% a tuturor salariilor din sistem

0
498

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, miercuri, la Consiliul Național al Federației Sanitas, incercand sa ii convinga pe sindicalisti sa renunte la greva anuntata pentru luna februarie. Neajungandu-se la un acord, ci premierul a solicitat un ragaz de 7 – 10 zile pentru a le analiza revendicarile si a calcula impactul financiar, Federatia SANITAS din Romania a stabilit un calendar de actiuni de protest.

Premierul nu a avansat nicio crestere, iar noi am solicitat 20% crestere salariala pentru toate categoriile profesionale, din cele doua sisteme, sanatate si asistenta sociala. Astfel, s-a stabilit la nivel de Federatie un calendar de actiuni de protest. Pe 25 ianuarie vom picheta Ministerul Muncii, pe 1 februarie Ministerul Sanatatii. Tot in luna februarie va avea loc un miting la care vor participa peste 10.000 de membri de sindicat si ulterior greva generala, tot in luna februarie, daca nu vor fi rezolvate problemele.“, ne-a declarat Doina Fanica, presedinte SANITAS Arges, care a transmis de asemenea ca este nevoie sa fie deblocate posturile in sistem, avand in vedere ca volumul de munca este urias, iar cadrele medicale fac fata cu greu. “Ce deblocari s-au facut pana acum sunt insuficiente. Spre exemplu, in Arges s-au deblocat posturile doar la 3 spitale, respectiv Spitalul de Psihiatrie Sf. Maria Vedea, Spitalul de Recuperare Bradet si Spitalul Orasenesc Costesti, in total 26 de posturi deblocate si la Asistenta Sociala si Protectia Copilului un numar de 16 posturi. Este insuficient, iar volumul de munca este unul foarte mare, personalul este suprasolicitat.“, ne-a mai transmis presedintele SANITAS Arges, Doina Fanica.

Seful Guvernului, in urma intalnirii, nu a facut promisiuni concrete cu privire la cresterile salariale, insa a spus ca vor exista, dar urmeaza sa analizeze impactul financiar.

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS