Doina Fanica, lider sindicat SANITAS: “Avem garantia ca se vor rezolva punctele prioritare solicitate”

0
1053

Sindicalistii din cadrul Federatiei Sindicale Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România – C.F.S.M.R. pichetează Ministerul Sănătăţii pe 7 aprilie, indignaţi de lipsa de predictibilitate a reformei din Sănătate şi de ignorarea aspectelor privind drepturile salariaţilor, prin încălcarea prevederilor Codului Muncii în ceea ce priveşte timpul de muncă şi timpul de odihnă, ce duce la scaderea alarmantă a calităţii actului medical.

Liderul de sindicat al SANITAS Arges, Doina Fanica, ne-a explicat de asemenea ca medicii afiliati sindicatului pe care il conduce au o lista de revendicari cu 18 puncte, trei dintre acestea fiind prioritare. “Avem promisiunea ca saptamana viitoare se vor rezolva punctele prioritare, iar restul in cursul acestui an. Avem garantia ca se rezolva prioritar inechitatile pentru toate categoriile de personal, scoaterea la concurs a posturilor vacante si legea salarizarii, pentru ca cerem o crestere de 25% pentru anul acesta. Promisiuni tot au fost, asteptarile si nemultumirile de la membri de sindicat sunt foarte mari. Daca, intr-adevar, nu se vor gasi solutii, noi vom lua o decizie in cadrul Consiliului national si daca este cazul vom pregati un plan de actiuni de protest.”, ne-a declarat Doina Fanica, liderul de sindicat al SANITAS.

In continuare, Doina Fanica sustine ca ar trebui alocati mai multi bani sanatatii pentru ca atat beneficiarii, cat si medicii sa fie multumiti. Mai exact, vorbim despre o alocare bugetara de 6% din PIB, nu de 4% cat s-a alocat anul trecut si 4,2%, anul acesta.

 

 

 

LASA UN RASPUNS