Diaconu, ales vicepreşedinte al Comisiei de Cultură în Parlamentul European

0
469

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu, membru al grupului ALDE din Parlamentului European, a fost ales luni vicepreşedinte al „Comisiei de cultură şi educaţie a legislativului european” (CULT). Din această poziţie, eurodeputatul afirmă că se va ocupa de mai multe proiecte rămase nefinalizate, printre care „unul fabulos” privind cinematografia.

Iată ce a declarat Diaconu, potrivit Agerpres.ro: „Am parcurs rapid proiectele legislaturii trecute, unele neterminate încă, subiecte interesante venite de la Comisie şi am notat cel puţin patru subiecte fabuloase acolo care mă încântă. Încep cu cinematografia, e un proiect pe cinematografie fenomenal. Problema nu este să faci filme, ci să le vinzi, iar noi asta nu ştim; noi facem filme geniale, dar nu le vindem şi asta e ceea ce mă pasionează la nivel european cu adevărat”. S-a arătat a fi foarte încântat de noua lui poziţie, spunând că este un punct strategic din care „poate să mişte nişte roţi pentru cultura europeană”.

„Aşa trebuie pusă problema, cultura română făcând parte din cultura europeană, aşa trebuie gândit ca un tot. Singura problemă care a apărut astăzi a fost că în echipa de conducere a Comisiei de cultură a PE sunt singurul bărbat şi au fost îngrijorări între ceilalţi membri ai comisiei legate de cum o să mă descurc eu singur bărbat între acele doamne minunate. Am promis că o să mă descurc”, a spus amuzat europarlamenarul, fost senator de Argeş.

LASA UN RASPUNS