Deputatul Andrei Gerea, MESAJ pentru Tăriceanu: ”ÎI CER SĂ DEMISIONEZE de la conducerea partidului”

0
470

Deputatul ALDE Andrei Gerea, a lansat un mesaj în spațiul public prin care transmite ca, în urma acțiunilor sale, speră ca partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns. Acesta îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să facă un pas în spate: ”Astăzi, îi transmit dlui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii și acțiunii politice și îi cer să demisioneze de la conducerea partidului și să lase loc cât mai repede unei noi echipe care să relanseze proiectul ALDE. Nu mă bucur deloc că fac acest apel, dar îl consider o necesitate. Este un ultim demers la care pot recurge în speranța că voi genera reacții care să ajute partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns.”.

Iată întregul mesaj postat pe pagina de Facebook de către deputatul ALDE Argeș Andrei Gerea, în urmă cu scurt timp:

”În 2014, odată cu părăsirea de către PNL a familiei liberale europene, am ales să rămân fidel valorilor liberale, alăturându-mă dlui Tăriceanu în proiectul Liberal-Reformator, transformat ulterior în ALDE.
Noi, cei din ALDE, am adus o contribuție liberală consistentă la actul de guvernare și am asigurat, în perioada în care PSD a fost principalul partid de guvernământ, balanța necesară, impunând măsuri de dreapta care au contribuit la creșterea economiei și la dezvoltarea mediului de afaceri.

Din păcate, după alegerile europarlamentare de anul trecut, ALDE și-a pierdut busola. Deși toate acțiunile noastre au avut ca unic scop proiectul pentru candidatura dlui Tăriceanu la Președinția României, prin deciziile luate acest proiect a fost îngropat și partidul a intrat pe o pantă descendentă. Am rupt alianța de guvernare cu PSD și ne-am avântat în opoziție și într-o aventură politică alături de Pro România (de care am aflat pe Facebook). Ne-am apucat să strângem semnături pentru dl Tăriceanu pentru ca, peste noapte, să aflăm că dl Tăriceanu renunță la candidatura pentru care am ieșit de la guvernare, în favoarea unui candidat din afara partidului. Această soluție nu numai că nu a servit intereselor ALDE, dar a dus și la ratarea proiectului cu Pro România.
Fără prea multe regrete, din nou ne-am avântat, de data aceasta în dărâmarea guvernului PSD și susținerea guvernului PNL.
În doar o jumătate de an, ALDE si dl. Tăriceanu au devenit neloiali atât electoratului, prin ieșirea de la guvernare și renunțarea sa la candidatura pentru prezidențiale, cât și membrilor săi, prin discuțiile cu PSD și Pro România, asta în timp ce colegii noștri ocupau posturi în guvernarea PNL. Astfel, ALDE și dl. Tăriceanu și-au pierdut cota înaltă de credibilitate avută în fața electoratului și a actorilor politici.
Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluția ALDE.
Am avut lungi și dese discuții cu ceilalți colegi din ALDE. Aceste discuții au conturat ideea că nu mai putem continua așa, subordonând toate acțiunile noastre politice orgoliilor și impulsurilor de moment.
Am avut discuții și cu dl Tăriceanu, dar fără rezultat.

Astăzi, îi transmit dlui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii și acțiunii politice și îi cer să demisioneze de la conducerea partidului și să lase loc cât mai repede unei noi echipe care să relanseze proiectul ALDE.

Nu mă bucur deloc că fac acest apel, dar îl consider o necesitate. Este un ultim demers la care pot recurge în speranța că voi genera reacții care să ajute partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns.”. 

De asemenea, deputatul Andrei Gerea, a transmis că ”România are nevoie de un #RESTART politic”. Acesta a declarat că ”este nevoie acum, poate mai mult ca oricând după Revoluție, de o conciliere în rândul societății și de o coagulare a forțelor politice pentru a susține atingerea unor proiecte de țară.”.

”Am început să fac politică din tinerețe pentru că am simțit, după Revoluție, că dacă vreau să schimb ceva, trebuie să mă implic. Am avut parte în decursul acestor ani de reușite, dar și de dezamăgiri.
Ne lovim astăzi de o evidență clară: în ultimii ani, clasa politică este tot mai dezbinată, iar acțiunile politice nu au mai ținut cont de agenda reală a cetățenilor. Exportăm inteligență, pe cea rămasă în țară nu o susținem, asta în timp ce am ajuns să importăm forță de muncă. Localitățile se depopulează, iar dezvoltarea are de suferit mai ales în mediul rural. Toate acestea sunt rezultatele acestei lupte sterile, uneori absurde. Oriunde în lume se practică jocurile politice, sunt necesare, dar clasa politică se ocupă în primul rând de o legislație coerentă, de politici publice eficiente și de asigurarea unui mediu propice mediului de afaceri.
Cred că ar trebui să lăsăm populismul și demagogia deoparte (chiar dacă este an electoral) și să ne asumăm din nou responsabilitatea acțiunilor politice. Este evident că politicul trebuie restartat pentru a reveni la o conciliere atât de necesară. La urma urmei, infrastructura este importantă, investițiile publice coerente, atragerea de fonduri europene și dezvoltarea comunităților, educația și sănătatea, asigurarea de servicii de calitate contribuabililor, acestea sunt prioritățile oamenilor. Și dacă tot spunem că îi reprezentăm, ar trebui să ne îndreptăm atenția asupra acestor aspecte.
Este nevoie acum, poate mai mult ca oricând după Revoluție, de o conciliere în rândul societății și de o coagulare a forțelor politice pentru a susține atingerea unor proiecte de țară.
Europa nu ne așteaptă, pentru că a așteptat destul, iar românii nu mai au răbdare și îi înțeleg prea bine!”, a transmis deputatul Andrei Gerea. 

LASA UN RASPUNS