Declaratii NAUCITOARE. Seful sectiei de terapie intensiva de la “Marie Curie” despre “boala care OMOARA”

0
3075

Seful de sectie de la terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, doctorul Radu Tăbăcaru, face declaratii naucitoare vizavi de starea copilasilor argeseni internati cu sindromul hemolitic uremic.

Starea de sănătate a majorității copiilor veniți din Argeș și internați la Spitalul “Marie Curie” este ușor ameliorată față de ziua anterioară, însă în cazul unui copil starea s-a agravat și a necesitat dializă peritoneală.

“În terapie intensivă avem patru copii şi o să mai preluăm unul de pe secţie pentru că foarte probabil starea lui se va deteriora. Unul din cei patru nu merge bine, starea lui s-a alterat. O să fie protezat respirator. Niciun copil de la terapie intensivă nu este într-o stare excelentă. Toţi pacienţii au viaţa în pericol. Boala asta apare în urma unei afectări infecţioase digestive. Acum nu mai contează dacă au avut sau nu au avut rotavirus. Acum noi nu tratăm rotavirusul, ci tratăm complicaţiile. Sindromul hemolitic uremic, de regulă, are un prognostic favorabil, însă există un procent cu evoluţie nefavorabilă, chiar deces. Este o boală care omoară. Noi ne străduim ca acest procent să fie cât mai mic.“, a declarat doctorul Radu Tăbăcaru, şeful secţiei terapie intensivă a Spitalului „Marie Curie”.

LASA UN RASPUNS