DECLARAȚIE. Ce spun reprezentanții clinicii stomatologice în cazul copilului ajuns ÎN COMĂ, LA UN SPITAL DIN CAPITALĂ

0
532

După ce un copil din Argeș a intrat în comă în urma unei anestezii, la un cabinet de stomatologie, reprezentanţii Clinicii Teddy Care, unde s-a petrecut totul, au făcut declaraţii cu privire la incident. „Copilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a venit pentru prima dată la clinica noastră la o concultaţie de specialitate pe 18 ianuarie. În urma acesteia, s-a constatat că avea nevoie de obturaţii cu tratamente de canal şi obturaţii simple. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat să încerce totuşi tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mult şi rezultatele să se lase aşteptate. Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei opţiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente stomatologoice sub analgosedare în clinica noastră. Ţinem să precizăm că tratamentele stomatologice sub analgosedare sunt recomandate în cazul pacienţilor anxioşi, care nu cooperează cu medicul dentist şi a căror stare de sănătate are de suferit din acest motiv.
Copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.15-15.25, moment în care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar anestezie şi terapie intensivă şi au început tratamentele dentare.
După maximum 45 de minute de la începerea intervenţiei, medicul anestezist specialist a început resuscitarea copilului, după ce, atât el, cât şi medicul stomatolog şi asistenta au observat că starea copilului s-a modificat. Medicul anestezist a constatat că saturaţia de oxigen scăzuse, asociată cu o bradicardie severă, şi a început protocolul de resuscitare. Ca măsură suplimentară a fost chemată salvarea, iar echipajul SMURD a decis transportarea copilului la spital pentru monitorizare şi investigaţii suplimentare. Mai adăugăm că tratamentele prin analgosedare se desfăşoară fără probleme în clinica nostră din anul 2018, de când am început colaborarea cu medicul primar de anestezie şi terapie intensivă. Clinica noastră este autorizată de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea acestui tip de tratamente, iar până în acest moment la noi s-au realizat peste o sută de tratamente prin analgosedare, de fiecare dată fără incidente. Tehnica este, de altfel, folosită în mod curent şi în alte clincii stomatologice atât din Piteşti, cât şi din ţară“, au precizat reprezentanţii Teddy Care.

Inspectoratul Judeţean de Polişie Argeş a întocmit dosar penal în rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare coporală din culpă. Starea copilului este foarte gravă, fiind internat la Secţia de Anestezie şi terapie Intensivă din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS