Iaurtul este bogat în calciu, vitamine, probiotice și nutrienți esențiali care îl fac un aliment extrem de popular pentru sănătate. Cercetătorii din Australia de Sud au demonstrat că un consum zilnic de iaurt are un efect asupra tensiunii arteriale, informeaza Exquis.ro
Este bine cunoscut faptul că hipertensiunea contribuie la bolile cardiovasculare și mai ales la accidentele vasculare cerebrale. S-a demonstrat că produsele lactate, și în special iaurtul, scad tensiunea arterială. Acest lucru se datorează conținutului lor de oligoelemente, inclusiv calciu, magneziu și potasiu. Toate acestea reglează presiunea.
De asemenea, iaurtul este util și datorită conținutului de bacterii benefice. Acestea au un efect pozitiv nu numai asupra funcției digestive, ci contribuie și la producerea de proteine care reduc tensiunea arterială.
Studiul realizat de oamenii de știință australieni, mai arata Exquis.ro, demonstreaza ca până și consumul unei cantități mici de iaurt are beneficii pronunțate pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.
„Un iaurt de calitate ar trebui să aibă doar lapte și fermenti lactici pe lista de ingrediente”, explică dieteticianul-nutriționistul Sara Jiménez, potrivit doctorulzilei.ro.
Sursa: Exquis.ro