Dăncilă, Tăriceanu și Iordache, AVERTISMENT pentru Iohannis privind NUMIRILE DE MINIȘTRI la Transporturi și Dezvoltare

0
1059

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, avertisment de ultimă oră pentru președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește numirile la Transporturi și Dezvoltare. De asemenea, vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat că așteaptă ca președintele să răspundă în această săptămână legat de numirea celor doi miniștri și că Guvernul ar putea da o ordonanță care să introducă termene la care să se pronunțe șeful statului pe aceste chestiuni. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Parlament, că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe tema numirii miniștrilor Lia Olguța Vasilescu (foto interior) și Mircea Drăghici (foto interior), la Dezvoltare și Transporturi.

Călin Popescu Tăriceanu admite că Guvernul ar putea face o completare printr-o ordonanță de urgență care să introducă termene pentru șeful statului de aplicare a deciziilor Curții Constituționale. Acest lucru ar însemna că președintele va avea un termen limită până la care să pună în aplicare deciziile CCR. „Noi din păcate suntem în acest blocaj de o bună bucată de vreme, am mers la Curtea Constituțională, sigur că în condițiile în care președintelui i se par insuficiente precizările din Constituție și pe de altă parte Curtea Constituțională dă niște direcții clare, dă niște decizii foarte clare, probabil că se poate face și această completare cu o ordonanță de urgență în care să se precizeze pentru fiecare decizie pe care trebuie să o ia președintele și termenul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului, care a continuat: ”Sunt niște lucruri care până la urmă, după cum vă dați seama parcă țin și de bunul simț și de experiența politică pe care cu toții bănuim că președintele trebuie să o aibă. E o problemă și de poziționare. Nu cred că prim-ministrul Dăncilă vrea să intre într-un conflict permanent cu președintele. Probabil că speră din partea președintelui la niște atitudini rezonabile“.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a declarat că așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să răspundă în această săptămână legat de numirea celor doi miniștri și că Guvernul ar putea da o ordonanță care să introducă termene la care să se pronunțe șeful statului pe aceste chestiuni. El a transmis că ordonanța ar trebui dată într-un timp cât mai scurt, însă bugetul pentru 2019 este prioritar.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Parlament, că nu a primit niciun semnal din partea Președinției legat de numirea miniștrilor Dezvoltăriii și Transporturilor, precizând că îl va suna pe Klaus Iohannis pentru a discuta pe această temă. Ea a adăugat că lipsa a doi miniștri se cunoaște în Guvern.

Pe 21 ianuarie, șeful Executivului i-a trrimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Sursa: Știripesurse.ro

LASA UN RASPUNS