CINE este Mircea Drăghici, argeșeanul propus de PSD pentru Ministerul Transporturilor

0
1061

Comitetul Executiv al PSD reunit miercuri, la Parlament, a decis ca Lia Olguţa Vasilescu să fie noua propunere pe care o vor înainta președintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării, respectiv funcţia de vicepremier. De asemenea, pentru Ministerul Transporturilor, PSD îl propune pe deputatul argeșean Mircea Drăghici. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD.

Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș. În 2008 a reprezentat surpriza PSD în Argeș, după ce a fost ales deputat de Curtea de Argeș în 2008 într-un colegiu care fusese trasat cu dedicație pentru liderul de atunci al PNL Argeș și deputat, Adrian Miuțescu.

Mircea Drăghici a fost, din 2017, chestor al Camerei Deputaților în trei sesiuni. Acum este la a doua sesiune parlamentară în care ocupă funcția de secretar al Camerei Deputaților. Activează în Comisia pentru industrii şi servicii (din dec. 2017) și în Comisia pentru transporturi şi infrastructură (până în dec. 2017).
Pe linie politică, este Trezorier al PSD și președinte al PSD Online.

PSD, primul partid din România care și-a cumpărat sediul central. În 2010, când a fost numit trezorier, partidul înregristra datorii de aproximativ 9 milioane de euro şi conturile erau blocate. Între timp, situația financiară a PSD, gestionată de Mircea Drăghici s-a îmbunătățit considerabil, în condițiile în care toate veniturile și cheltuielile sunt verificate de AEP și de alt structuri, iar PSD a achiziționat de la RA-APPS și sediul central de pe şoseaua Kiseleff.

În activitatea parlamentară, Mircea Drăghici s-a remarcat ca inițiator al unor legi cu impact major. A promovat, ca unic inițiator, legea care scutește persoanele cu handicap permanent să se mai prezinte la comisiile de evaluare.

Este inițiator al legii finanțării campaniilor electorale și al legii finanțării partidelor politice, prima lege care a limitat evaziunea și a pus capăt mitei electorale în timpul campaniilor.

Recent, a trecut, din postura de inițiator alături de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, a legii desceretizării protocoalelor secrete.

Ca trezorier al PSD, a reușit în premieră pentru un partid din România, să achiziționeze sediul central al PSD contra sumei de 973.000 de euro.

Drăghici are și experiență în administrație, în perioada 2001 – 2004 fiind subprefect de Argeș.
În 2015 a absolvit Cursul Postuniversitar “Managementul Strategic al Afacerilor Interne” la Colegiul Naţional de Afaceri Interne. În 2013 a absolvit Programul Postuniversitar de Formare şi Dezvoltare Profesională Continuă în domeniul Securităţii şi Apărării Naţionale – “Securitate şi bună guvernare”. Domeniul: Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică. Este absolvent, în 2013, al Universității Naţionale de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, Are un master, obținut în 2008 la Scoala de Studii Academice Postuniversitare „ Ovidiu Sincai ” Bucuresti – Master – Specializarea “Management Politic”. În perioada 2004 – 2005 a făcut Cursuri de formare specializată postuniversitare Calificare: Înalt Funcţionar Public (şef de promoţie) lla Institutul Naţional de Administraţie, specializarea Administraţie publică. Este absolvent al ASE București.

Sursa: Proargeș.ro

LASA UN RASPUNS