Care sunt cele mai PERICULOASE mezeluri! Stiai asta pana acum?

0
942

Un top al celor mai periculoase mezeluri vă poate ajuta să vă feriți de ce este mai nociv pe piață. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti a explicat pentru Adevarul.ro cum mezelurile nu sunt bogate in substante nutritive, ci doar miros bine. Mezelurile, bogate în chimicale și grăsimi, reprezintă o cauză a obezității și a bolilor cardiovasculare tot mai dese în rândul românilor. De asemenea în compoziția acestor alimente se găsește carne de calitate proastă, cum este cea dezosată mecanic.

Cele mai periculoase mezeluri conțin și multă apă, iar pentru a putea fi folosită în mezeluri, este nevoie de un gelifiant, E407, care reține apa și care este responsabil cu apariția cancerului colorectal, așa cum demonstrează studii recente. Mezelurile mai conțin multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

Printre cele mai periculoase mezeluri – parizerul este foarte nociv, deoarece conține șorici și slănină de porc în concentrație de 80%, 10% MDM, oase măcinate în carnea dezosată mecanic. Coloranții și E-urile, care dau gust și culoare nu lipsesc, cum sunt E250 și E251, care dau nuanța rozalie mezelurilor și le face să arate delicioase și sunt cancerigene.

Crenvurștii sunt și ei foarte toxici, putând fi cauza toxiinfecțiilor alimentare, dacă nu sunt păstrați cum trebuie. Pielițe, grăsimi și o cantitate mare de MDM (tocătură din resturi de carne de tot felul, cum sunt tendoanele, adică cea mai slabă carne în proteine) se găsesc în compoziția lor, iar culoarea fragedă a crenvurștilor este dată de o gamă întreagă de E-uri.

Salamurile, printre cele mai periculoase mezeluri, tind să nu aibă mai nimic din ceea ce seamănă cu alimentele cu care suntem obișnuiți. Sunt pline de aditivi care imită gusturile condimentelor, de coloranți, soia și toate E-urile care fac aceste alimente să arate bine, să miroasă bine și să se păstreze pe o perioadă cât mai lungă, ceea ce le face foarte periculoase pentru sănătatea noastră.

Kaizerul și șunca țărănească se încadrează printre cele mai periculoase mezeluri, deoarece conțin o cantitatea foarte mare de coloranți, urme de oase, șorici, tendoane, carnea fiind o raritate în aceste produse.

Cu toate acestea nu înseamnă că toate mezelurile de pe piață sunt periculoase. Produsele tradiționale pot fi foarte bune, chiar dacă sunt un pic mai scumpe merită atunci când vă este pusă sănătatea în pericol, mai adauga profesorul Menciniscopschi.

 

LASA UN RASPUNS