Bugetul de stat pentru anul 2022 a fost adoptat!

0
138

Bugetul de stat pentru anul 2022 a fost adoptat. Dan Barna a anunțat insa că USR va ataca legea la CCR. Plenul reunit al Parlamentului a finalizat joi discuţiile pe marginea proiectului bugetului de stat şi celui al asigurărilor sociale de stat pe 2022. Joi, Bugetul de stat pe 2022 a fost adoptat. De asemenea, a fost votat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2022.

Proiectul bugetului de stat a fost votat cu 294 voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”. De asemenea, proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat a întrunit 291 voturi „pentru” şi 119 „împotrivă”.

Proiectul bugetului de stat pentru 2022 şi cel al asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela politică.

În plenul Parlamentului, prim-ministrul Nicolae Ciucă declara că bugetul pentru 2022 este unul responsabil, echilibrat şi realist: „Avem în faţă un buget echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia pe termen mediu şi lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană. România are o viziune responsabilă de politici fiscale şi bugetare, o strategie de consolidare fiscală graduală, care să potenţeze şi să menţină creşterea economică la un nivel de peste 4-5% pe orizontul de referinţă, fiind conştientă că trebuie să utilizeze toate pârghiile pentru a pregăti economia în eventualitatea unor şocuri viitoare”.

LASA UN RASPUNS