Avertizare meteo! Cod galben de canicula si furtuni, in toata tara

0
207

Meteorologii anunta instabilitate atmosferica si cod galben de furtuni incepand de astazi. De asemenea, vorbim despre cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si pentru ziua de marti 20 iulie, care tine pana miercuri, orele pranzului.

Avertizare meteo. Cod Galben de furtuni
COD GALBEN, în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00
În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nordest, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS