AMENZI în târguri săptămânale, puncte turistice și târguri de cai din Argeș!

0
334

Acțiune de control la producătorii particulari care comercializează de lactate în zona Mausoleului Mateiaș si în zona Pietei Juramantului din municipiul Campulung-Muscel. Acțiunea DSVSA Argeș a avut loc în zilele de 12, 13 și 14 iulie. Au fost controlati 10 producatori si a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 600 lei pentru comercializarea produselor alimentare in locuri neaprobate sanitar veterinar.

Alte echipe de condilieri ai DSVSA Arges au efectuat controale in targurile saptamanale Pitesti, Domnesti si la Piata centrala din municipiul Curtea de Arges. Au fost vizate unitatile comerciale care desfac produse alimentare de origine animala, producatorii particulari de produse lactate si unitatile de alimentatie publica. Pentru neconformitatile constatate (manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare de origine animala si neintretinerea necorespunzatoare a spatiilor si suprafetelor de lucru) au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale in valoare de 10 800 lei, la 2 producatori particulari de produse lactate si 7 unitati alimentatie pubica (bufet).”, informează Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș.

De asemenea, medicii veterinari oficiali de la Circumscriptiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor oficiale Pitesti nr.1, Campulung, Curtea de Arges, Tigveni au efectuat controale la targurile de cabaline Sfanta Marina de la Berevoiesti si Mihaesti. Pentru lipsa documentelor sanitare veterinare un numar de 13 proprietari de cabaline au fost sanctionati contraventional cu amenzi in valoare totala de 19 500 lei.
Controalele vor continua pe toata durata sezonului estival si vor fi vizate toate zonele turistice din judet, mai informează DSVSA Argeș.

LASA UN RASPUNS