De la ploi, la scăderi de temperatură până la -6 g C. Nu o să îţi vină însă să crezi câte grade vom avea săptămâna viitoare!

0
230

Zile ploioase, friguroase, iar mai apoi va veni din nou vremea bună…ori cel puţin aşa ne anunţă meteorologii. Fenomenele extreme au dat peste cap întreaga ţară.

Meteorologii au emis o avertizare începând de astăzi şi până sâmbătă, 5 octombrie, prin care se pare că vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice ce se vor situa cu 10 – 15 grade Celsius sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie.

La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător, în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei.

Se pare că, dacă în perioada următoare temperaturile vor ajunge chiar şi până la minus 6 grade Celsius, săptămâna viitoare ne putem aştepta la plus 20 de grade. Dacă ne bucură vremea bună, cert este însă că schimbările atât de bruşte de temperatură, trecerile de la temperaturi foarte scăzute la unele foarte ridicate şi invers nu fac bine deloc organismului uman.

LASA UN RASPUNS