38 de RETINUTI in cazul tinerilor tinuti in LANTURI, BATUTI, INFOMETATI si EXPLOATATI!

0
728

Retineri in dosarul in care mai multi rudari din comuna Berevoiesti, judetul Arges, sunt acuzati de sclavie. Dupa actiunea desfasurata de BCCO au fost 38 de persoane retinute. O ampla actiune a avut loc miercuri in comuna Berevoiesti, unde un tanar a fost gasit in lanturi chiar de catre anchetatori. Tineri si copii au fost sechestrati si exploatati fara mila. Este si o persoana data disparuta, iar nimeni nu stie daca mai este sau nu in viata.

Persoanele sechestrate erau ţinute ca nişte animale în cuşti de fier, de 1 m pe 1 m, erau violate şi abuzate sexual de către membrii clanurilor de ţigani, tinute in lanturi, puse sa se bata intre ei, hrana o primeau in cantitate mica si aruncata pe jos, erau udate cu apa rece, biciuite si batute fara pic de mila. Acesti tineri si minori proveneau din familii sarmane, multi erau rapiti de pe strazi si adusi in catunul din Gamacesti.

Gruparea infracţională se ocupa, aşadar, şi cu tăierile ilegale de arbori în zona Berevoeşti, lemnul exploatat ilegal cu ajutorul sclavilor fiind ulterior vândut pe piaţa neagră în alte judeţe, cu precădere în Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj.

În timpul descinderilor de miercuri, oamenii legii au găsit în Gămăceşti cinci persoane care erau forţate să muncească şi să trăiască în condiţii greu de imaginat pentru secolul al XXI-lea, însă există suspiciunea că, din 2008 şi pană în prezent, au fost recrutate aproximativ 40 de persoane, minore şi majore.

LASA UN RASPUNS