VEȘTI PROASTE pentru copii! Dublarea alocațiilor, de la 1 august, rămâne doar pe hârtie

0
396

Legea a fost promulgată, însă se pare că nu mai rămâne în picioare dublarea alocațiilor, din luna august. Este posibil să existe o creștere de doar 20% și nu 50%, așa cum a fost promulgată legea pe 14 ianuarie, anul acesta.

Guvernul analizează procentul cu care ar putea fi majorate alocațiile de la 1 August. Din calculele care s-au făcut pana acum, miniștrii au in vedere o creștere de maximum 20 la suta. Se pare că este exclus sa dubleze alocațiile anul acesta.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS