Veste PROASTA de la Primaria Pitesti! Proiectul pe bani europeni, de la Scoala 19, are mari probleme

0
658

Desi la finalul acestui an, proiectul pe fonduri europene privind „Extinderea şi reabilitarea termică a Şcolii nr. 19 din Piteşti” trebuia finalizat, acesta, cel mai probabil, nu se poate incadra in termenii de contractare, dupa cum chiar Cornel Ionica, viceprimarul Pitestiului, a declarat in cadrul conferintei de presa de miercuri, 2 decembrie.

“Din pacate, nu cred ca lucrarile de la Scoala nr. 19 vor fi finalizate la termen. Am atras atentia de nenumarate ori si constructorului, insa nu cred ca va fi gata la finisaje, dotari (…). Trebuie sa fim sinceri si sa spuem.”, a declarat Ionica.

Intrebat ce se va intampla daca proiectul nu se va incheia la timp, fiind vorba de bani obtinuti pe fonduri europene, viceprimarul a declarat: “Noi speram sa fie terminate lucrarile la termen. Vom vedea atunci, daca nu se va intampla acest lucru. Va vom spune ce se va intampla la vremea respectiva”.

Proiectul, al carui beneficiar este Primaria Pitesti, este in valoare de 19.777.048,32 lei, din care valoarea eligibilă este de 14.369.797 de lei (12.214.327,45 lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, 1.868.073,61 lei fonduri de la bugetul naţional, iar 287.395,94 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).

Deoarece Şcoala Generală nr. 19 Gavana avea un grad de ocupare de 100%, s-a urmarit extinderea şi modernizarea spaţiilor destinate orelor de curs şi reînfiinţarea laboratoarelor de specialitate şi a atelierelor de lucrări practice, precum şi dotarea acestora cu mijloace moderne IT, inclusiv audio-video.

“Se va extinde clădirea existentă a şcolii cu trei corpuri noi, unde vor fi create: 19 săli de clasă, un centru de informare, un cabinet fonetic pentru limbi moderne, o sală de informatică, o sală de cursuri cu o capacitate de 100 de locuri, un spaţiu special amenajat pentru servirea mesei, o cancelarie, grupuri sanitare pentru elevi şi cadre didactice, un cabinet medical, un cabinet logopedic şi un cabinet psihopedagogic. Totodată, proiectul prevede creşterea gradului de confort termic la corpurile deja existente şi reducerea costurilor de întreţinere. Reabilitarea termică a construcţiei vechi prevede înlocuirea tâmplăriei existente, placarea faţadelor, reabilitarea terasei şi refacerea hidroizolaţiei. De rezultatele acestui proiect, ce are ca durată de implementare 36 de luni, se preconizează că va beneficia un număr de 1.350 de elevi pentru următorii ani.”, se informa la semnarea contractului cu privire la proiectul de reabilitare si extindere de la Scoala nr. 19 Gavana.

LASA UN RASPUNS