TRANSPORT MODERN, accesibil și durabil, în Curtea de Argeș! Proiect cu fonduri europene. Contractul a fost semnat

0
682

Primarul municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, a semnat astăzi contractul care are ca obiect Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”. ”Este o lucrare foarte bună, potrivit așteptărilor din ziua de astăzi”, după cum a declarat și edilul din Curtea de Argeș.

Primăria Municipiului Curtea de Argeș

Astăzi a fost semnat contractul care are ca obiect Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ”Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil și durabil în Municipiul Curtea de Argeș”.Informații despre proiect găsiți pe site-ul primariacurteadearges.ro: http://www.primariacurteadearges.ro/portal/arges/cda/portalcda.nsf/AllByUNID/000119B2?OpenDocument

Publicată de Primăria Municipiului Curtea de Argeș pe Joi, 27 februarie 2020

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea mobilității urbane în municipiul Curtea de Argeș prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil și durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Dezvoltarea reţelelor de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor: • dezvoltarea reţelelor de piste cu 4.061 km dedicate circulaţiei bicicletelor şi înfiinţarea a 4 sisteme de închiriere a bicicletelor; • 15 locatii pentru parcări pe termen scurt în vecinătatea principalelor puncte de interes;

2. Dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride: • dezvoltarea infrastructurii necesare utilizării autovehiculelor electrice sau hibride prin amenajarea a 7 puncte de incarcare pentru aceste tipuri de masini.

3. Intervenţii la infrastructura stradală şi pietonală: • reabilitarea si modernizarea trotuarelor si a zonelor pietonale inclusiv pentru persoane cu dizabilitaţi; • lucrari pentru dirijarea si siguranta circulatiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea si amenajarea trecerilor de pietoni; • Dotare cu 9 aparate de taxare pentru autovehicule (parcometre).

Prin implementarea acestui proiect se așteaptă creşterea estimată a numărului de persoane care utilizează pistele/traseele pentru biciclete construite/modernizate/extinse si traseele/zonele pietonale/semi-pietonale construite/modernizate/extinse.

Valoarea totala a proiectului: 40,837,122.56 lei, din care: Contributia UE( FEDR): 34.632.518,86 lei; Contributia Buget National: 5.296.738,15 lei; Contributia Beneficiarului: 907.865,55 lei.

LASA UN RASPUNS