SITUATIE DE CRIZA la Pediatrie! Managerul spitalului clarifica situatia

0
609

Situație de criză la Spitalul de Pediatrie Pitești acolo unde, din trei medici anesteziști doar unul mai poate asigura intervențiile chirurgicale. Prefectul Emanuel Soare a anunțat că în cazurile de urgență în care copiii necesită intervenii chirurgicale, acestea vor fi făcute la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Managerul Tudor Ionescu, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, susține că soluția ar fi fost ca un medic de la Județean să fie transferat temporar la Pediatrie.

Avem un deficit major de medici de anestezie şi terapie intensivă. Unul dintre colegii care colaborează cu noi este bolnav de COVID-19 şi se află în izolare la domiciliu timp de 14 zile, altul s-a pensionat şi cel de-al treilea nu poate lucra 24 din 24 ca să asigure urgenţele şi cazurile care necesită intervenţii chirurgicale. Încercăm să găsim soluţii, însă, un lucru vreau să fie clar: Nu vom trimite copiii la Judeţean aşa cum s-a spus! Copiii nu vor fi trimişi la Judeţean nici cu ambulanţa, nici pe picioare”, a precizat Tudor Ionescu. Acesta a mai precizat că programul operator va continua la Pediatrie și ar putea fi făcute doar intervenții majore la Județean.

Problema medicilor anestezişti este una naţională. Avem întotdeauna probleme mari cu identificarea acestor medici. Din păcate, Spitalul de Pediatrie are trei medici ATI, doi angajaţi, unul cu contract. Unul dintre cei trei medici, doi sunt în izolare sau afectaţi. A rămas un singur medic care nu poate asigura urgenţe după-amiază şi noaptea. Este vorba de urgenţe chirurgicale pediatrice. S-a agreat un parteneriat cu Spitalul Judeţean, prin care, atunci când vor apărea, dacă vor apărea, cazuri medicale de urgenţă de chirurgie pediatrică, să se poată face la Spitalul Judeţean unde sunt cei mai mulți medici“, a spus prefectul Emanuel Soare.

Foto: Arhiva

LASA UN RASPUNS