Se taie bursele „de merit” ale corigenţilor şi repetenţilor! Gherzan: “În sfârșit, o decizie controversată a fost îndreptată!”

0
501

Se taie bursele „de merit” ale corigenţilor şi repetenţilor. 8500 de elevi cu medii sub 5 nu mai primesc bani din septembrie 2024. Astfel, Bursele de merit “Ligia Deca” pentru medii școlare de 1, 2, 3 și 4 nu vor mai fi acordate, la acest moment fiind elevi cu medii sub 5 care incaseaza 450 lei/luna, dintr-o gafa a ministrului.

În sfârșit, o decizie controversată a fost îndreptată. În primul rând, bursele de merit nu se dădeau pe merit, ci pe lipsa educației. În al doilea rând, cei ce meritau burse, nu le primeau și apărea acel bullying a statului împotriva celor ce meritau să fie apreciați și nu erau. Așteptăm în continuare un program guvernamental sau prezidențial…Educația încotro?…care să refacă pagubele pe care le-a făcut ministrul Sorin Câmpeanu, prind deciziile contra educației.“, a transmis Catalin Gherzan, managerul Scolii Lexford Castel, apreciind ca era nevoie sa se revina asupra regulilor de acordare a burselor scolare, dupa introducerea cotei de 30% din fiecare clasa, indiferent de medie.

Pe 25 martie proiectul de OUG care modifică Legea Educației elimină bursele de merit sub media 9,50.

LASA UN RASPUNS