Se RĂCEȘTE vremea! Meteorologii anunță TEMPERATURI SCĂZUTE

0
638

Sâmbătă, vreme deosebit de caldă, însă de duminică temperaturile vor fi din ce în ce mai reduse. Vremea se va răci accentuat, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade.

Duminică, vremea se va răci accentuat, astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, iar cele minime în general între -8 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii mai restrânse, la începutul intervalului şi în rest. În Moldova vor predomina ninsorile, în Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

În masivele nordice ale Carpaţilor Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei montane precipitaţiile vor fi mixte. Vor fi condiţii de producere a poleiului. Local cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute la munte, dar şi în est şi în sud-est.
Meteorologii anunță și tendința pentru săptămâna viitoare. Luni, vremea va fi deosebit de rece în special în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în Moldova, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii mixte îndeosebi în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul va avea intensificări mai ales în regiunile extracarpatice şi la munte. Până joi inclusiv, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant ninsori.

LASA UN RASPUNS