Se desfasoara doar la Pitesti! Un eveniment unic pentru universitatile din toata tara!

0
572

O studenta din Franta si un student palestianian au fost gazda evenimentului desfasurat la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, organizat de Facultatea de Stiinte ale Educatiei – Compartimentul de Studenţi Internaţionali din cadrul Universităţii din Piteşti. A avut loc cea de-a III- a editie a festivităţii “Ziua Studentului International”.

Au participat ambasadori ai tarilor din care studenţii internaţionali provin sau cu care Universitatea din Piteşti are relaţii de colaborare, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului de Afaceri Externe, administraţiei publice locale şi ai mediului de afaceri. Universitatea din Pitesti are 280 de studenti straini din mai multe colturi ale lumii, respectiv din: Iordania, Palestina, Albania, Siria, Maroc, Mongolia, China, Vietnam, Franţa, Irak, Djibouti, Etiopia, Guineea, India, Insulele Gomore, Congo şi Moldova.

“Salut aceasta initiativa a Facultatii de Stiinte ale Educatiei. Acest eveniment este inedit in Romania, se desfasoara doar la noi in Universitate si suntem déjà la cea de-a treia editie. Va continua si in anii urmatori si ne bucuram ca astfel avem oportunitatea de a ne arata valoarea. Dorim ca momentele petrecute in Universitatea din Pitesti sa reprezinte un capitol minunat in experienta lor”, a declarat rectorul UPIT.

A fost prezent la eveniment si presedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau. “Sper ca anii petrecuti aici sa va aduca plusul de cultura pentru a va dezvolta in viata, sa pastrati in amintirea dumneavoastra ceea ce ati invatat in mijlocul argesenilor”, a declarat Tecau.

LASA UN RASPUNS