Scolile din judet, verificate de Prefectura Arges! Incidente petrecute in unitatile de invatamant

0
173

Prefectul judetului Arges, Radu Perianu, a informat in cadrul unei conferinte de presa orgazanizata miercuri, 8 iunie, cu privire la mai multe incidente care au avut loc in unitatile de invatamant din judetul Arges. Vorbim despre incidente petrecute de anul trecut si pana in prezent. “În urma informațiilor legate de un incident ce ar fi avut loc la o creșă din Pitești, am cerut înființarea unei comisii mixte care să verifice unitățile de învățământ.”, a transmis Perianu.

Au fost inregistrate 97 de fapte penale cu incidență în unitățile de învățământ sau în zona adiacentă. Cele mai multe infracțiuni au fost sesizate privind “lovirea sau alte violențe”, si anume 64 la numar.
De asemenea, polițiștii au fost sesizați și de 8 infracțiuni privind “purtarea abuzivă” , 8 infracțiuni de furt, 7 apeluri pentru “portul sau folosirea de obiecte periculoase”, 4 de amenințare, 3 privind abuzul în serviciu.
Din păcate, în mediul rural a fost sesizată și o infracțiune privind “agresiunea sexuală”, o alta de distrugere și una privind “ultrajul contra bunelor moravuri”, a transmis prefectul judetului Arges.

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19. Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi!

LASA UN RASPUNS