Salariaţii vor primi de la anul tichete electronice de masă. Au sau nu voie să retragă numerar?

0
300

De anul viitor, din luna februarie, angajatorii pot alege între a oferi salariaţilor tichete de masă pe suport de hârtie ori în sistem electronic. Avantajul celor în sistem electronic este acela că plata pentru produsele cumpărate se va face la valoarea respectivelor alimente, în schimb la cele pe hârtie nu se permite acordarea restului de bani la achiziţionarea unor produse a căror valoare este mai mica decat valoarea nominală înscrisă pe tichet.tichet de masa electronic

În actul normativ publicat recent în Monitorul Oficial se arată că salariaţii vor putea astfel primi un card care va funcţiona ca un portofel electronic, iar conform Legii nr. 291/2013 tichetele de masă în format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic şi sunt destinate exclusiv acordării alocaţiei individuale de hrană a salariaţilor.

Cardul pe care salariaţii îl vor primi nu va avea caracteristicile asemănătoare cardului bancar, asta însemnând că nu va fi permisă retragerea de numerar.

Pentru a corespunde scopului lor limitat, Comisia pentru munca şi protecţia socială din Camera Deputaţilor a explicat că tichetele pe suport electronic nu constituie carduri obişnuite, deoarece vor fi eliminate anumite funcţii.

LASA UN RASPUNS