Romanii, mari iubitori de pizza! Se comanda o pizza la fiecare trei secunde

0
287

Romanii, mari iubitori de pizza! Se comanda o pizza la fiecare trei secunde, clasand tara noastra pe locul doi in lume privind numarul de comenzi. La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000, dupa cum arata aplicația Glovo. „Minutul de aur” s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde şi jumătate!

Datele unei aplicații de livrare arată că Cluj-Napoca se numără printre orașele în care se comandă cel mai mult acest tip de mâncare.Ț ara noastră ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, ele mai multe livrate fiind în București, unde se comandă chiar mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona.

CITESTE SI: 10 ani de Winner Pitesti! Clubul Sportiv se poate mandri cu o echipa frumoasa si rezultate exceptionale la competitii

Topul oraşelor cu cei mai mulţi pasionați de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Oradea şi Braşov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat merge către un utilizator din Iaşi, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depăşind recordul din anul precedent. Printre altele, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost făcută anul trecut de către un utilizator din Constanţa.

Finalul săptămânii pare ideal pentru a mânca o felie gustoasă de pizza, ar putea spune românii. Vinerea şi sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile.

CITESTE SI: Fabrica de confectii textile “Clemi Moda” si-a deschis oficial portile. “Vreau sa va asigur de loialitatea si increderea noastra!”

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS