Raman fara permis pe VIATA, soferii prinsi bauti la volan!

0
603

Soferii care sunt prinsi bauti la volan ar putea ramane definitiv fara dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile ar putea ajunge pana la 15.000 lei, potrivit unei initiative legislative, proiect ce va ajunge in Camera Deputatilor in aceasta toamna, care din postura de camera decizionala va da dau nu unda verde acestui act normativ.

România ar putea lua o decizie fără precedent în ceea ce priveşte şoferii care sunt prinşi băuţi la volan.
Această iniţiativă aparţine mai multor parlamentari, care s-au gândit să preia modelul american prin care conducătorii auto depistaţi cu alcool să rămână fără permis pentru o perioadă de până la cinci ani. Dacă aceştia sunt prinşi din nou, şoferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce.

Amenzile prevăzute în noul proiect sunt extrem de usturătoare şi variază între 5.000 şi 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi şi sancţiuni în funcţie de gradul de alcoolemie depistat în sângele şoferului respectiv, dar şi de infracţiunile pe care le comit atunci când se află băuţi la volan. Între doi şi cinci ani vor rămâne fără permis şoferii prinşi cu alcool la volan, în afara amenzilor contravenţionale. În cazul unui şofer băut recidivist întâlnit din nou de cei de la Poliţia Rutieră, el riscă să rămână fără permis pe viaţă.

Sursa: Romania TV.ro

LASA UN RASPUNS