Problemele rezolvate de Cristian Gentea, primarul Pitestiului, in prima saptamana de mandat !

0
310

În prima săptămână de mandat, primarul Cristian Gentea a fost preocupat de soluționarea problemelor stringente. Printre acestea:
1. Funcționarea în condiții speciale, de siguranță, a piețelor agroalimentare din municipiu: modul de organizare a piețelor s-a schimbat în 36 de ore – în Găvana s-a montat cort exterior, așa încât producătorii și comercianții să fie distanțați, în Trivale s-au organizat circuite de siguranță; Piața Ceair a beneficiat de circuit supravegheat al persoanelor în interiorul halei de carne, ouă și brânzeturi, păstrarea distanțării sociale, purtarea adecvată a măștii, implicarea activă a Poliției Locale în monitorizarea respectării restricțiilor; Piața Craiovei are, la solicitarea comercianților, cort iluminat, în Piața Smârdan se respectă condițiile de siguranță.
2. Inițierea proiectului de hotărâre pentru modificarea unor măsuri de implementare a noii taxe de salubrizare, modificări votate în unanimitate de către Consiliul Local.
Concret:
Declarațiile pot fi depuse până pe data de 28 decembrie inclusiv, fără penalități!
Taxa de salubrizare se va recalcula pentru noiembrie/decembrie!
Dacă s-a plătit pentru 7 persoane, se restituie/compensează diferența de taxă!
Se poate achita pentru noiembrie/decembrie fără decizia de impunere!
Termenul de plată se prelungește până la 31 martie inclusiv!

3. Reducerea cu 25 de procente, votată în unanimitate în Consiliul Local, a impozitelor pe clădiri pentru sectorul HORECA, afectat de măsurile din pandemie, sprijin ce va continua și în 2021.

LASA UN RASPUNS