Primarul Virgil Baciu, MESAJ pentru locuitorii comunei Corbi: ”Este FOARTE IMPORTANT să atingem această țintă”

0
1184

Primarul Virgil Baciu îi îndeamnă pe locuitorii comunei Corbi ca, până la 31 decembrie 2020, să se reușească atingerea nivelului de reutilizare și reciclare a deșeurilor de minimum 50% din masa totală generată. În acest sens, colectarea deseurilor reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla) se va face în ultima zi de vineri din fiecare lună.

”Este foarte important să atingem această țintă și de aceea vă rog să nu mai aruncați aceste deșeuri reciclabile la un loc cu gunoiul menajer, altfel din 2020 prețul va creste de la 30 lei/ tonă, cât este acum, la 80 lei/tonă. Va las pe dumneavoastră să calculați și cred că nu arată bine calculul, adică teoretic creste de 2,65 ori tariful aplicat astăzi”, a fost explicația dată de edilul local în urma unor discuții pornite în acest sens pe pagina de Facebook, acolo unde de altfet primarul obișnuiește să transmită și cele mai importante informații despre comună, pentru a ajunge astfel mult mai ușor la cetățean.

Iată care este și mesajul integral postat de primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, pe pagina de socializare: ”Va comunicăm că, în conformitate cu prevederilor Legii 211/2011 privind gestionarea deseurilor, aveti obligatia sa ne sprijiniti pentru atingerea pana la 31 decembrie 2020, a unui nivel de reutilizare si reciclare de minimum 50% din masa totala generata, cel putin pentru deseurile de: Hartie, Metal, Plastic si Sticla, provenind din desurile menajere sau dupa caz din alte surse a deseurilor ce provin din gospodarii; la acesta data procentul fiind de 19,4%.
Veti primii saci colorati si inscriptonati corespunzator fiecarei fractii uscate de deseuri reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla) si pliante pentru informare.
Colectarea deseurilor reciclabile (Hartie, Metal, Plastic si Sticla) se va face în ultima zi de vineri din fiecare lună.”. 

LASA UN RASPUNS