Primarul Piteștiului, după decizia ICCJ: ”Se fac pariuri, s-a deschis șampania (…) nimeni nu a părăsit mandatul, în situația mea”

0
697

În conferința de presă a Primăriei Pitești de miercuri, primarul Cornel Ionică a vorbit despre decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, instanţa care a respins apelul declarat de edil, în 2017, la decizia Curţii de Apel Piteşti privind procesul cu ANI. Acesta a făcut și o remarcă vizavi de cei care se bucură pe margine, așteptând să plece de la Primăria Pitești, menționând însă: ”nicăieri în țară nu a plecat cineva de pe funcție în situația mea”.

S-au frecat mâinile, se fac pariuri, s-a deschis șampania, se discută de la nivel exponențial, sunt persoane care spun să oprim referendumul să ne ocupăm de treaba asta. Încă nu am primit raportul ANI, este justă atitudinea instanței, pentru că instanța a constatat ceea ce trebuia să constate. În primul rând prostia din capul meu, care m-a costat nouă ani de procese, rapoarte, metri cubi de hârtie, cu avocați. Vă spun tuturor, nu mă cramponez, nu știu ce pierd dacă plec acasă, dar nici nu plec așa că a zis cineva, pentru că instanța constată, nu mi-a spus să plec acasă. Instanța constată un fapt ca atare, și anume, conflict de interese. (…) Am aprobat o procedură în Consiliul Local”, a declarat primarul Cornel Ionică (video).

Acesta a fost acuzat de Agenţia de Integritate Naţională că în perioada când era viceprimar, ar fi “participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti din 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator “, dar şi că ar fi avut o contribuzie la adoptarea unei hotărâri prin care ginerele său a primit spre închirie un spaţiu ce aparţinea domeniului public.

Venea contractul din 1992, prelungit, prelungit. Eu să îi zic stop? Nu a fost nevoie de votul meu, dar eu trebuia să îmi țin mâinile acasă.”, a mai declarat edilul local menționând: ”Ar trebui să facem diferența între incompatibilitate și conflict de interese. În situația mea, nimeni nu a părăsit mandatul.”.

LASA UN RASPUNS