Primarii PSD spun ca au fost lasati sa se descurce pe cont propriu in pandemie!

0
392

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges si secretar executiv al Organizatiei, a anunțat că mâine,7 iulie, în Parlament, la dezbaterile pe marginea moțiunii simple inițiată împotriva ministrului Dezvoltării, va prezenta situația unor primării din Argeș conduse de către edili ai PSD care au fost lăsate să se descurce pe cont propriu în pandemie, în vreme ce primării cu edili de altă culoare politică au fost contactați pentru a primi fonduri speciale de la Guvern. La rândul său, primarul comunei Budeasa, Mihai Rachieru, prezent in conferinta de presa a PSD Arges, a spus că, în toată această perioadă, a trebuit să gestioneze problemele legate de noul coronavirus doar cu bani de la bugetul local, fără a primi vreun sprijin de la Guvern în contextul în care încasările din taxe și impozite au scăzut.

Desemnat să candideze din partea PSD pentru un nou mandat de primar, Mihai Rachieru a afirmat că până acum a încercat să prioritizeze investițiile, în condițiile în care bugetul local nu este foarte generos. Edilul a spus că va continua proiectele privind reabilitarea drumurilor și extinderea rețelelor de apă și canalizare, dar și că vor începe lucrări noi precum construcția unui cămin cultural (săptămâna viitoare), o nouă sală de sport, o nouă grădiniță cu program prelungit, dar și că în curând vor fi gata lucrările de construire a unui dispensar uman. O problemă importantă semnalată de către edil a fost aceea că Guvernul a pus în cârca administrațiilor locale cheltuielile cu asistența socială (persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora) și că până acum a alocat de la bugetul local 180.000 de lei în acest sens, iar dacă Executivul nu va lua măsuri, atunci multe primării nu vor mai putea face astfel de plăți.
Primarul comunei Bradu, Dan Stroe, prezent alaturi de cei doi in conferinta de presa de luni, a spus, de asemenea, că principala sa preocupare din punct de vedere administrativ a fost aceea de a asigura cetățenilor infrastructura de utilități atât de necesară – apă, canal, iluminat publiuc și drumuri. Până acum au fost asfaltate 14 străzi, au fost forate două puțuri de apă de mare adâncime și mai urmează unul în zona lacului Ilma și va urma un proiect de amenajare a drumului județean care traversează comuna.
Un proiect important pe care primarul Dan Stroe l-ar fi vrut să fie finanțat de la Guvern, făcând cerere în acest sens, este cel de asfaltare a încă 22 de străzi și introducerea canalizării aferente. Guvernul nu a dat însă niciun răspuns, așa că soluția găsită este de a finanța proiectul multianual (trei ani) cu bani de la bugetul local. La fel ar sta lucrurile și cu un alt proiect, cel de amenajare a pârâului Valea Geamăna. Ca și Mihai Rachieru la Budeasa, și Dan Stroe a fost desemnat deja de către PSD să candideze pentru un nou mandate la funcția de primar al comunei Bradu.

LASA UN RASPUNS