PRIMAR din Argeș condamnat alături de cunoscuți oameni de afaceri din județ. Ce spune SENTINȚA

0
2951

Primar condamnat, alături de cunoscuți oameni de afaceri argeșeni. Tribunalul Argeş a dat sentinţa în dosarul nr 1241/109/2015 în care primarul comunei Davideşti, Ion Sandu şi mai mulţi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Piteşti, în anul 2015. Ion Sandu a fost coandamnt la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.

Afaceristul Ştefan Lăzăroiu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare, pe o perioadă de încercare de 2 ani şi 6 luni. George Dumitrescu a primit 1 an şi 2 luni închisoare cu suspendare, având un termen de încercare de 3 ani. Adrian Sorin Nedef, a prit 6 luni cu suspendare, pe o perioadă de încercare de 2 ani şi 6 luni, la fel şi Aurelian Adrian Călinescu. Valeriu Mihai Istrate are o condamnare de 1 an şi 6 luni, pe o perioadă de încercare de 3 ani şi 6 luni iar Dumitru Moise 6 luni cu suspendare, pe o perioadă de încercare de 2 ani şi 6 luni. Aretia Călinescu a fost achitată, iar Corina Luci Dinescu a primit 1 an închisoare cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere de 3 ani.

Instanţa a dispus anularea tuturor documentelor încheiate între afacerişti şi Primăria Davideşti, care au stat la baza acestui proces, însă, nu a dispus obligativitatea inculpaţilor de achitare a prejudiciului. Sentina nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Aceştia au fost trimişi în judecată în 2015. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, primarul comunei Davideşti, Sandu Ion, cu ajutorul oamenilor de afaceri Ştefan Florian Lăzăroiu, George Dumitrescu, Aurelian Adrian Călinescu şi Adrian Sorin Nedef, inculpaţi în acelaşi dosar, ar fi achitat în mod nelegal şi necuvenit către societăţile comerciale administrate de aceştia, în baza multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei, prejudiciind bugetul local al primăriei comunei Davideşti.

LASA UN RASPUNS