Presedintele PAM s-a alaturat calusarilor, la Festivalul Portului Popular de la Stolnici! Foto

0
945

Echipa Partidului pentru Argeș și Muscel a fost prezentă la prima ediție a Festivalului Portului Popular care s-a organizat la Biserica Vlășcuța din comuna Stolnici.

“Mircea Andrei, candidatul PAM pentru Primăria Pitești și primul de pe lista de consilieri județeni a fost singurul politician care a ținut să se alăture evenimentului de la Stolnici, considerând că orice demers de acest fel merită susținut și promovat.”, a transmis Biroul de Comunicare din cadrul PAM.

“Mă bucură faptul că preotul paroh Stoica Nicolae a avut această inițiativă și astfel de oameni trebuie susținuți. Acesta este primul demers, urmând ca parohia să atragă în viitorul apropiat și fonduri europene. Avem tradiții de excepție în Stolnici și o mulțime de oameni, de la cei mai mici dintre localnici până la cei mai în vârstă care se mândresc cu portul nostru popular, cu tradițiile și cu jocul călușarilor.”, a declarat candidatul Partidului pentru Argeș și Muscel pentru Primăria Stolnici, Marin Constantin Valentin.

Preotul paroh a fost felicitat pentru actiune si de catre liderul PAM, Mircea Andrei. “Personal, vizita la Stolnici mi-a trezit amintiri dintre cele mai frumoase. Am încercat alături de călușarii de la Stolnici să joc pentru câteva momente și a fost tare plăcut să văd că tradițiile nu mor și că mai sunt tineri și bătrâni care țin vie esența și tradiția argeșeană. A fost una dintre cele mai frumoase vizite în teritoriu, nu a fost ceva politic, ci pur și simplu un gest de suținere față de niște oameni minunați care nu așteaptă să cadă din cer și s-au mobilizat. Am stat alături de localnici și mi-am dat seama că merită orice efort pentru ca acest județ să prospere și să fie corect reprezentat.”, a adaugat presedintele PAM.

Intâlnirea de duminică a strâns peste 100 de localnici îmbrăcați în straie populare, dar și grupe de copii din localitățile limitrofe.stolnici 4 stolnici MA cu preotul paroh stonici 1stolnici 3

 

LASA UN RASPUNS