Președintele CCIA a României, Mihai Daraban: ”Agricultura a devenit un PARIU CÂȘTIGAT pentru România”

0
590

Joi, 9 mai, a avut loc deschiderea Târgului AGRO Pitești, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, în prezența președintelui CCIA a României, Mihai Daraban, și a oficialităților județene. George Caval, președintele CCIA Argeș a fost gazda evenimentului, acesta prezentând expozanții aflați în număr mare la eveniment.

Superbele exemplare din rasa Black Angus, la Târgul AGRO Pitești

În premieră, anul acesta fermierii au putut admira la Târgul de Echipamente, Utilaje Agricole și Produse Tradiționale, superbele exemplare din rasa Black Angus și au putut degusta din preparatele specifice. Târgul AGRO Pitești este un eveniment deja de tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție și se va desfășura în parcarea Complexului Comercial Jupiter City în perioada 9 – 12 mai.

”Trebuie să facem foarte mult pentru acest segment al procesării”

Sunt prezenți numeroși expozanți, iar ponderea cea mai mare, ca și suprafață expusă, este ocupată de echipamentele și utilajele agricole. ”Încurajăm foarte mult acest gen de manifestări. În special cele din zona agriculturii au un mare succes, nu doar la nivel național, dar și regional. Cred că agricultura a devenit un pariu câștigat pentru România, dar trebuie trecut urgent la etapa următoare în care să pariem pe procesare și mai puțin pe producții care, într-adevăr vor trebui să rămână dar nu reprezintă un atu.”, a declarat Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a României, care a adăugat: ”Trăim în economie de piață, piața dictează tot, producțiile neconcordante cu piața nu cred că își au locul și trebuie să facem foarte mult pentru acest segment al procesării.”.

Declarația integrală a președintelui CCIA a României, Mihai Daraban (video):

Invitații s-au înfruptat din ”Vițelul la proțap de Topoloveni”

De la eveniment nu a lipsit vițelul la proțap oferit de primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă, iar după ora 13.00 nenumărați invitați au făcut coadă pentru a se servi din carnea preparată ore în șir de maestri în ale bucătăriei. ”Vă invităm pe toți cei prezenți, după ora 13.00, să gustați dintr-un vițel care a fost din nou surpriza primăriei Topoloveni și îi mulțumesc pentru asta domnului primar”, a declarat George Caval, președintele CCIA Argeș. ”Vițelul la proțap de Topoloveni” este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Ideea i-a venit primarului Gheorghiță Boțârcă atunci când a văzut că viţelul preparat în stilul din localitatea pe care o gospodărește are mare succes pe oriunde este servit.

LASA UN RASPUNS