Portul popular, la loc de CINSTE, la Ziua Comunei Suseni! SHOW cu Sandra N. ori Valentin Sanfira

0
3287

Ediție specială, anul acesta, la Ziua Comunei Suseni. Am urmărit sow-ul special al jocurilor cu torțe, au fost degustate delicioasele sarmale de Suseni, a fost joc și voie bună cu artiști celebri, însă spre deosebire de alți ani a existat și o paradă a iei.

Pentru că pe data de 24 iunie s-a sărbătorit Ziua Universală a Iei, mai mulți localnici s-au îmbrăcat în port popular și chiar a fost organizată o paradă a iei. ”Este ceva nou pentru noi, fiind și această coincidență cu Ziua Iei, iar dacă iese bine încercăm să o legăm și anul următor. Sunt prezentate costumele populare din zestrea locală, dar și din cea de la județ. Localnicii sunt cei care vor face această paradă frumoasă, sunt oameni din sat.”, a declarat pentru Ziarulargeșenilor.ro primarul comunei Suseni, Radu Doru.

Și tinerii locului, participanți la eveniment, au îmbrăcat port popular românesc. S-au distrat pe muzica unor artiști precum naistul Gabriel Crivăț, cunoscutul cântăreț de muzică populară Valentin Sanfira ori vedeta Sandra N. Au fost premiate 7 cupluri, 6 dintre acestea au împlinit 50 de ani de la căsătorie, iar un cuplu a sărbătorit 64 de ani de la căsătorie.

Cred eu că suntem organizați mai bine, pentru că de la an la an am căpătat experiență. În continuare nu vrem să îi dăm tenta de bâlci, nu avem topogane, tiribombe.”, a mai spus edilul local.

La eveniment au participat și nenumărate oficialități locale, dar și primari din alte comune și orașe ale județului Argeș.

LASA UN RASPUNS