Politia Arges, anunta: 150 de PERMISE de conducere RETINUTE

0
331

In prima saptamana a lunii mai, Politia Arges a aplicat aproape 2700 de sanctiuni contraventionale, in valoare totală de aproximativ 530.000 de lei. Polițiștii au reținut 150 de permise de conducere și au retras 127 de certificate de înmatriculare. Dintre abaterile la regimul rutier, peste 500 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute, 49 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea, și 25 ca urmare a consumului de alcool.

Politia Arges a transmis un raport al activitatii desfasurate in perioada 30 aprilie – 6 mai 2024, perioada Sarbatorilor Pascale. Iata comunicatul remis de IPJ Arges in acest sens:

“Măsuri suplimentare de ordine au fost asigurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, în intervalul 30 aprilie – 6 mai 2024, pentru ca perioada minivacanței și sărbătoarea Sfintelor Paști să se desfășoare în siguranță.
O medie zilnică de aproape 350 de polițiști, din toate domeniile de activitate, au fost la datorie, pentru ca cetățenii aflați pe raza județului nostru să nu aibă parte de evenimente neplăcute.

În această perioadă polițiștii au fost sesizați prin Sistemul Unic Apeluri de Urgență 112 de 1.039 de evenimente (media zilnică fiind de aproape 150 de evenimente), din care 481 au necesitat deplasarea la fața locului (aproape 70 zilnic).

Nu au fost înregistrate evenimente deosebite în timpul manifestărilor publice.

În această perioadă, polițiștii au organizat și desfășurat 118 acțiuni, din domeniile siguranței rutiere, a asigurării ordinii și liniștii publice, a prevenirii faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept, a prevenirii actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar-veterinare, precum și acțiuni de prevenire a faptelor care aduc atingere a vieții și integrității fizice.

În perioada 30 aprilie – 6 mai a.c., au fost legitimate 7.504 persoane, au fost efectuate 304 filtre rutiere, au fost verificate 5.403 autovehicule și au fost efectuate 2.654 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În medie, zilnic, peste 75 de polițiști rutieri argeșeni au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a vitezei excesive și a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 2.672 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 530.000 de lei.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 150 de permise de conducere și au retras 127 de certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile la regimul rutier constatate, peste 500 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute, 49 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea, și 25 ca urmare a consumului de alcool, în limite care implică răspunderea de natură contravențională.

În această perioadă, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 8 infracțiuni pentru conducerea sub influența alcoolului (art. 336 alin.1 din Codul Penal, ca urmare a unor rezultate ale testării cu aparatul etilotest mai mari decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 3 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv (art. 336 alin.2 din Codul Penal) și alte 4 infracțiuni de conducere fără drept (art. 335 alin.1 din Codul Penal).

Din perspectiva evenimentelor rutiere, în cele 7 zile au fost sesizate 95 de evenimente rutiere, dintre care 20 de accidente din care a rezultat rănirea a unor persoane și, din păcate, decesul a doi tineri.”. 

LASA UN RASPUNS