Pokemon Go a doborat RECORDUL în prima săptămână de la lansare! Cea mai descarcata aplicatie de smartphone

0
983

A devenit cea mai descărcată aplicație de smartphone în prima săptămână de la lansare, din istoria de 8 ani a App Store-ului.

Jocul de realitate augmentată Pokemon Go s-a instalat în fruntea topului de aplicații pentru iPhone și iPad încă din ziua lansării, însă Apple nu are obiceiul de a face publice cifrele exacte. Nici acum Apple nu a dat numărul exact de download-uri, însă a confirmat că Pokemon Go este cea mai descărcată aplicație de iOS în prima săptămână de la lansare.

Jocul a fost lansat pe 5 iulie în Australia și Noua Zeelandă, pe 6 iulie în Statele Unite, iar din 16 iulie este disponibil și în România. Lansarea în țara noastră a coincis cu un atac asupra serverelor producătorului care a făcut imposibilă în prima zi logarea în joc.

Conform companiei de analiză Survey Monkey, pe 11 iulie, când Pokemon Go avea doar 6 zile și nu era disponibil decât în trei țări, existau deja 21 de milioane de utilizatori zilnici activi. Pentru a completa puzzle-ul aproximativ al fenomenului Pokemon Go, SuperData Research susține că jocul a generat 2 milioane de dolari pe zi în prima săptămână.

Este gratuit, dar obține bani din vânzarea de item-uri și, mai nou, din locațiile personalizate cumpărate de retaileri.

LASA UN RASPUNS