Pendiuc, din nou in arest la domiciliu! Va putea rezista TENTATIEI de a vorbi cu a sa consiliera ori se va reintoarce in arest?

0
706

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, va fi cercetat în arest la domiciliu. Asta după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Va reamintim ca primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost trimis in spatele gratiilor din nou, pe 12 decembrie, după ce judecătorii au constatat că acesta a încălcat interdicţiile impuse prin arestul la domiciliu.

Potrivit procurorilor, Tudor Pendiuc a purtat mai multe convorbiri telefonice cu consiliera sa, suspectă în acelaşi dosar, dar nu direct, ci prin persoane apropiate acesteia. Iniţia dialoguri prin care crea aparenţa că discută cu titularul postului telefonic însă în realitate discuta cu Elena Carmen Lis. Procurorii au stabilit că Pendiuc a luat de cinci ori legătura cu femeia. „Reaua credinţă a inculpatului constă în aceea că, în primul rând, sună la posturi telefonice utilizate de persoane apropiate suspectei Lis Elena Carmen, iniţiază convorbirea cu respectivele persoane, după care continuă discuţia cu suspecta anterior amintită, însă i se adresează cu apelativul persoanei utilizatoare a postului telefonic. Conştient de obligaţia stabilită de instanţă de a nu comunica cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, inculpatul Tudor Pendiuc îşi camuflează convorbirile telefonice pe care le poartă cu Lis Carmen Elena“, se arată în prupunerea de arestare a procurorilor.

Procurorii mai susţin că apelurile telefonice nu au unele de curtoazie ci au avut ca scop „informarea directă sau indirectă a acesteia din urmă asupra modului în care evoluează urmărirea penală, aceste comunicări dintre inculpat şi suspectă având loc în perioada în care Direcţia Naţională Anticorupţie a efectuat acte urmărire penală în cauză (percheziţii informatice, solicitare înscrisuri de la Primăria Municipiului Piteşti, audieri de martori, suspecţi)“, se mai arată în propunerea de arestare. Dupa ce primarul a fost arestat s-a tot scris despre o presupusa idila ce ar exista intre Pendiuc si fosta sa consiliera de la primarie, Carmen Lis. Au existat zvonuri ca acesta nu ar mai fi in relatii bune cu sotia sa, insa Tudor Pendiuc a infirmat cele scrise de presa locala, acuzand chiar jurnalistii din cadrul publicatiei respectiva de rea vointa.

Primarul piteştean, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu Primarul Tudor Pendiuc a fost reţinut, pe 6 noiembrie, de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată (două acte materiale), şi pe fiica acestuia, fosta realizatoare TVR Emanuela Elena Pendiuc, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Anchetatorii i-au reţinut, la acea dată, şi pe Valentin Vişoiu, acţionar la societăţile CNCD SA, Conarg SA, Conarg Real Estate SRL, pentru dare de mită, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, Florin Şerban Barbu, acţionar la SC Conarg Real Estate SRL, pentru complicitate la dare de mită şi spălare de bani, Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsîi, ambii reprezentanţi ai societăţilor Girexim Universal SA şi CNCD SA, pentru complicitate la abuz în serviciu, arată DNA, într-un comunicat de presă.

LASA UN RASPUNS