O nouă ACHITARE! Este vorba despre un fost GREU al PDL și ministru al Economiei

0
731

O nouă achitare. De data aceasta a unui fost greu al PDL. Este vorba despre fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu. Acesta a fost achitat în dosarul în care a fost judecat alături de fosta șefă DIICOT, Alina Bica.

În ciuda faptului că procurorii DNA au cerut închisoare cu executare, Adriean Videanu a fost achitat atât la fond, cât și la apel. “Trebuie să ţineţi cont de reaua-credinţă a inculpatei”, a spus atunci procurorul, subliniind că Alina Bica şi-ar fi încălcat competenţele atunci când a ridicat sechestrul asigurător pe acţiunile pe care Adriean Videanu le deţinea la SC Titan Mar.

În ultimul cuvânt, Adriean Videanu a declarat că el nu a întâlnit-o niciodată pe Alina Bica, în afara şedinţelor de guvern în care aceasta participa în calitate de secretar de stat la MJ. El a explicat atunci că acţiunile la purtător pe care le avea la SC Titan Mar SA erau ipotecate la o altă societate, iar el nu ar fi avut niciun beneficiu în ridicarea sechestrului pus de procurori.

În noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, însă a fost achitată pentru două infracţiuni de abuz în serviciu şi o alta de favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. 

Sursa: Stiripesurse.ro

LASA UN RASPUNS